Sempre Crescendo Diepenveen

Muziekvereniging Sempre Crescendo is opgericht in 1923 en bestaat uit een orkest, jeugdorkest en een slagwerkgroep.

De slagwerkgroep en het (jeugd)orkest zijn een regelmatige en gewaardeerde verschijning bij evenementen in het dorp, zoals Koningsdag, de intocht van Sinterklaas, de Dodenherdenking op 4 mei en het jaarlijkse Dorpsfeest. Verder treden zij op in verzorgingstehuizen en in november organiseren ze altijd een concert. Orkest en slagwerkgroep nemen graag deel aan concerten en evenementen in Deventer en omgeving, ook samen met andere orkesten, muzikanten en koren.

Bij Sempre Crescendo staat met plezier muziek maken voorop.

Het orkest speelt muziek in verschillende stijlen, zoals film- en musicalmuziek, lichte (pop)muziek, sfeervolle kerstmuziek in de kerstperiode, soms ook een licht klassiek nummer. Voor ieder wat wils dus en zo blijven de repetities afwisselend.

Het orkest van Sempre Crescendo staat onder leiding van dirigent Martin van Zanten.

De slagwerkgroep bestaat uit enthousiaste jongeren, die het leuk vinden om te improviseren en geen uitdaging uit de weg gaan. Ze spelen overal op; van xylofoon tot trom, van kliko tot . . . . . . . . De instructeur en dirigent van de slagwerkgroep is Gerrit Reijnders.

Bij jeugdorkest Jong Sempre leren beginnende muzikanten in een ontspannen sfeer samen muziek maken. Al vrij snel na het starten met muziekles kunnen leerlingen aansluiten bij het jeugdorkest.

De leden van orkest en slagwerkgroep hebben er heel veel zin in om samen met de collega’s van Eendracht en BouwkundeKoor een prachtig concert neer te zetten. Dit alles ter ere van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties; een bijzondere organisatie die zich wereldwijd inzet voor vrede en veiligheid, vriendschappelijke betrekkingen tussen de volkeren en het bevorderen van samenwerking bij internationale vraagstukken.