Het Bouwkundekoor Deventer

Het Bouwkundekoor bestaat nu meer dan 35 jaar en is ontstaan uit een spontane actie vanuit het Bouwkundetheater in Deventer. Het koor heeft haar wekelijkse repetities in de theaterzaal van Bouwkunde. Het koor telt 80 leden met sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen.
Al jaren is het Bouwkundekoor een van de meer bekende koren van Deventer.

Plezier in zingen met elkaar was en is nog steeds de belangrijkste drijfveer. Het koor staat onder leiding van dirigent Tom Grondman. Het repertoire is veelzijdig, en bestaat uit pop, swing, jazz en lichtklassiek, veelal in een vier- tot zes-stemmig arrangement van dirigent Tom Grondman. Bij optredens wordt gezongen zonder bladmuziek– zowel a capella als met begeleiding van Tom op piano of, bij optredens, door een band. Het koor treedt enkele keren per jaar op, in de volledige of een kleinere bezetting. Een deel van het koor doet dat onder de naam “Klein Bouwkundekoor”. 

Bij gelegenheid participeren leden van het koor in wisselende samenstelling bij muzikale producties in de stad, zoals: Korenlint, Het Brechtfestival, Het 4 mei-koor, Toneelgroep Orkater en Opera2day.  

Het jaarlijkse zomeroptreden wordt gedaan bij Bouwkunde buiten (voorheen als “zomerse zaterdag”) Het koor wordt dan begeleid door een band. En het Bouwkundekoor zou het Bouwkundekoor niet zijn, als er na zo’n optreden niet gedanst wordt.

Wij vinden het als koor een uitdaging om samen met Sempre Crescendo en Eendracht een optreden te organiseren in het  kader van 75 jaar VN en wel onder de titel “Passie voor de Wereld”. Wij zijn zeer vereerd om hiertoe uitgenodigd te zijn en zullen ons stinkende best doen om gehoor te geven aan deze samenwerking en recht te doen aan het thema”Passie voor de Wereld”