Eendracht Colmschate

Dit jaar wordt een concert in het kader van 75 jaar Verenigde Naties, Passie voor de Wereld georganiseerd. Muziekvereniging Eendracht is één van de deelnemende muziekgezelschappen, wij kijken er naar uit om met Sempre Crescendo en het Bouwkundekoor samen te werken en een bijzonder concert neer te zetten. 

Eendracht is een muziekvereniging uit Colmschate in de gemeente Deventer. De vereniging bestaat uit meerdere orkesten, n.l. een startorkest, een opleidingsorkest (beiden vooral bedoeld voor onze jeugd) en Het Stijlorkest. Wij verzorgen daarnaast blokfluitlessen en alle lessen worden gegeven door vakdocenten. Heb je geen instrument dan is het mogelijk om een instrument bij ons te lenen.

Plezier in het samen muziek maken is erg belangrijk bij Eendracht. De leeftijd van de leden varieert van ca. 8 tot ruim 65 jaar. dat geeft al aan dat je bij Eendracht nooit te jong of te oud bent om muziek te (leren) maken.

Het Harmonieorkest staat sinds 2007 onder leiding van Wim de Vries. Wim studeerde trompet aan de conservatoria van Zwolle, Enschede en Amsterdam. Op het ogenblik dirigeert hij de fanfare Amicitia uit Tilligte en Eendracht Colmschate. Als natuurtrompettist speelt hij in de orkesten Florilegium Musicum, Combattimento Consort, het orkest van het Oosten, Concerto Amsterdam en in verschillende ensembles in Duitsland.

Het Stijlorkest bestaat uit een enthousiaste groep ervaren muzikanten van onze vereniging en speelt een breed repertoire. Ze brengen muziek in diverse stijlen van latin, dansmuziek, populaire meezingers en diverse rocknummers.